De opkomst en de val van het Romeinse Rijk, verteld door mannen en vrouwen die tegen hun in durfden te gaan. Samenlevingen vallen en staan op. Maar soms grijpt er een onverwachte groep de macht. 

Rome is ambitieus, rijk en roekeloos wanneer het groeit naar het grootste keizerrijk ooit. Maar om de wereld te veroveren, verspreiden ze angst en verderf. De barbaren blijven vechten tot een opstand uiteindelijk leidt tot het einde van het Romeinse rijk. Dit is geen verhaal over de glorie van Rome. Het is een verhaal over mensen vechten voor vrijheid, tegen een wrede en agressieve kracht die hen wil uitroeien. 

Terwijl het Romeinse rijk groeit, krijgen de barbaren belasting, slavernij, slachtpartijen en een cultureel regime. Hoewel ze het geluk niet mee hebben, geven ze nooit op en vinden ze nieuwe manieren om op te staan tegen de steeds groter wordende vijand. 

Barbarians Rising vertelt het epische verhaal van de opkomst en val van Rome vanuit het perspectief van de barbaarse leiders. Een reis naar het hart van opstand tegen een absolute macht. De Romeinen noemden ze “Barbaren” – stammen die aan de rand van de beschaving leven in primitieve omstandigheden. Maar ze zijn ook de krachtigste krijgers uit de geschiedenis: mannen en vrouwen die vechten voor vrijheid, tot de dood. 

Het vierdelige drama vertelt een waargebeurd verhaal over de 700 jarige strijd om overheersing, en een strijd voor vrijheid die de huidige wereld heeft gevormd. Met gedramatiseerde portretten van Hannibal, Spartacus, Arminius, Boudica en Attila, verteld het de ware historie achter de legendes.