HISTORY presenteert Black Sails: een spectaculaire piratenserie die het verhaal van Captain Flint en zijn beruchte crew vertelt, die vechten voor het voortbestaan van New Providence Island. 

Het eerste seizoen van Black Sails start in 1715: de Gouden Eeuw van de Piraterij. In de voormalig Britse kolonie New Providence Island viert piraterij hoogtijdagen. Een handjevol piratenkapiteins zwaait hier de scepter, met als beruchtste speler Kapitein Flint.

Kapitein Flint sluit in dit seizoen een verbond met Eleanor Guthrie, dochter van een lokale smokkelbaron. De dreiging komt voor Kapitein Flint en zijn bemanning van alle kanten. Een herrijzend koninkrijk, rivaliserende kapiteins, de vader van Eleanor en een opstandig bemanningslid, genaamd John Silver. Lukt het Kapitein Flint zich staande te houden in een land waar wetten niet bestaan, of wordt het alle zeilen bijzetten?

Black Sails Cast

De cast van Black Sails bestaat uit een indrukwekkende verzameling acteurs:

Captain Flint 

Gespeeld door Toby Stephens. In Black Sails is hij de kapitein van piratenschip Walrus. Zijn karakter kenmerkt zich door een diepe woede en een onvoorstelbare agressie. Toby Stephens speelde eerder in de film James Bond: Die Another Day en de BBC-serie Jane Eyre.

John Silver 

Gespeeld door Luke Arnold. Deze gerekruteerde piraat verzet zich stug tegen iedere autoriteit. Iets dat hem meer dan eens in de problemen brengt. Luke Arnold was voor Black Sails te zien in McLeod’s Daughters en INXS: Never Tear Us Apart.

Billy Bones

Gespeeld door Tom Hopper. Het sleutelfiguur voor het voorspoedig verloop van missies op de Walrus. Zijn vertrouwen in de goede zaak van piratenmissies wordt op de proef gesteld door de toekomstplannen van Flint. Tom Hopper verscheen eerder in Doctor Who en Game of Thrones.

Mr. Gates

Gespeeld door Mark Ryan. Deze verkozen belangenbehartiger van de crew is het oudste bemanningslid. Trouw aan Flint, maar bewust van zijn rol in een wereld waar jongemannen de spelleider zijn. Mark Ryan is onder andere bekend van Robin of Sherwood.

Charles Vane

Gespeeld door Zach McGowan. De een-na-grootste piratenkapitein van New Providence Island. Berucht om zijn kwaadaardige driftbuien en zijn ongeëvenaarde financiële succes. Zach McGowan speelde eerder in The 100 en Terminator Salvation.

John Rackham

Gespeeld door Toby Schmitz. Als kwartiermeester op het piratenschip Ranger, is Rackham het brein dat de spierkracht van Vane aanvult. Voor Black Sails verscheen Toby Schmitz in McLeod’s Daughters en The Pacific.

Anne Bonny

Gespeeld door Clara Paget. Bonny is de geliefde van Rackham en is knap, maar steenkoud. Haar jonge uiterlijk maskeert een borderline psychotische persoonlijkheid. Paget is bekend van Fast & Furious 6.

Eleanor Guthrie

Gespeeld door Hannah New. Beeldschoon en vastberaden is Eleanor Guthrie, de dochter van de rijkste handelaar op de zwarte markt. Eleanor beschikt over een zekere invloed, wat leidt tot een pact tussen haar en Flint. Hannah New speelde eerder in Maleficent.

Max

Gespeeld door Jessica Parker Kennedy. Verleidelijk, schattig en houdt het hoofd koel, dat is Max in drie woorden. Deze prostituee vindt in Guthrie een verwante geest en geliefde. Maar houdt dit stand als hun idealen veranderen? Jessica Parker Kennedy speelde eerder in The Secret Circle en Smallville.

Mr. Scott

Gespeeld door Hakeem Kae-Kazim. De rechterhand van Eleanor, en voorheen Richard Guthrie’s huisslaaf. Zijn trouw wordt op de proef gesteld als Eleanor een verbond sluit met Flint. Hakeem Kae-Kazim is bekend van onder andere Hotel Rwanda.

Meer informatie Black Sails

HISTORY start met het eerste seizoen van Black Sails. De afleveringen zijn te zien op donderdagavond om 22:00. Herhalingen zijn te zien op vrijdagen om 00:00 en op maandagen om 23:00. Seizoen 2 zal te zien zijn in 2017, seizoen 3 en 4 worden uitgezonden in 2018. Black Sails is niet geschikt voor jonge kijkers.