Escaping the Holocaust Syndrome K

Escaping The Holocaust: Syndroom K vertelt het verhaal van drie moedige rooms-katholieke dokters die Joden hebben gered door de nazi’s ervan te overtuigen dat deze Joden besmet waren met een zeer dodelijke en besmettelijke ziekte die de artsen Syndroom K noemden.

 

Nadat Mussolini weg was en Italië een wapenstilstand met de geallieerden ondertekende, werden de nazi’s woedend en bezetten Rome. De nazi’s deporteerden in oktober 1943 meer dan 1.000 Joden vanuit het Joodse getto in Rome naar Auschwitz. De meesten keerden nooit meer terug. Veel joden zochten hun toevlucht in het Fatebenefratelliziekenhuis, waar de drie artsen een ziekte bedachten om hen te beschermen, waarbij ze alle patiënten adviseerden symptomen te veinzen wanneer de nazi-officieren op de afdeling waren. Zij verklaarden dat het voor de soldaten veel te besmettelijk was om binnen te komen.

 

Dr. Ossicini werd voor deze film geïnterviewd, evenals overlevenden. Het nieuwe verzamelde materiaal, gecombineerd met archiefmateriaal, is huiveringwekkend en de geheimen van hun heldendom worden onthuld. Dit is een ongelooflijk en mysterieus WO II-verhaal dat verteld moet worden.

 

Gevolgd door Cheating Hitler: Surviving The Holocaust, om 21.25 uur als onderdeel van HISTORY’s Holocaust Memorial Day.