Grant

Met Leonardo DiCaprio als uitvoerend producent.

 

Op het moment van zijn dood was Ulysses S. Grant de beroemdste man ter wereld en stond hij als Amerikaanse held naast mannen als George Washington en Abraham Lincoln. Tegenwoordig is Grant echter grotendeels vergeten en wordt zijn nalatenschap besmet door duistere mythen, geruchten en leugens.

 

Grant vertelt het opmerkelijke verhaal van een nederige man die ongelooflijke obstakels overwint, opklimt naar de hoogste macht en die de natie niet één, maar twee keer redt. Met een naadloze mix van dramatische scènes, deskundig commentaar en prachtige verbeterde archiefbeelden, onthult deze driedelige miniserie de ware erfenis van deze geweldige held die de natie tijdens haar grootste uitdagingen leidde: de burgeroorlog en de wederopbouw.

 

Ulysses S. Grant, geboren in een bescheiden familie die tegen slavernij is, trouwt en komt terecht in een schoonfamilie die slaven heeft. Hij wordt gedwongen zijn eigen gevoelens over gelijkheid onder ogen te zien. Slechts een paar jaar later voert deze stille en bescheiden man het bevel over een miljoen mannen en zijn het zijn ingenieuze strategie en vastberadenheid die de burgeroorlog winnen, de natie herenigen en die vier miljoen slaven helpen de vrijheid te geven. Grant wordt in het algemeen beschouwd als de grootste generaal van zijn generatie en wordt ook nog tot president verkozen. Ondanks enorme tegenwerkingen herenigt Grant een gebroken land.

 

Ulysses S. Grant wordt gespeeld door de Britse acteur Justin Salinger (Doctor Who, Ripper Street, Dracula).

Bonus