Heilige Mysteries

Deze Pasen zendt HISTORY een verzameling documentaires uit die zich focussen op mysteries die een link hebben met religie.

 

We beginnen met Proving God (13/04 om 21:25 uur). Eeuwenlang hadden de wetenschap en het geloof andere ideeën over enkele van de meest fundamentele vragen in het universum. Maar terwijl de mensheid de ultieme vraag probeert te beantwoorden - of God bestaat - hebben religie en wetenschap zich verenigd in een onwaarschijnlijke alliantie. Kunnen nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen en digitale technologieën het bestaan van God bewijzen?

 

We gaan verder met Banned from the Bible (20/04 en 27/04) en vragen: was Solomon, de legendarische koning, eigenlijk een tovenaar? Waarom hebben de oude rabbijnen verhalen over een vroeg, Atlantisachtig paradijs aagepast of apocalyptische profetieën afgewezen waarvan wordt gezegd dat ze zijn geschreven door de nakomelingen van Abraham? We zullen de kabbalistische verhalen van engelen en demonen onderzoeken die door orthodoxe leiders zijn afgekeurd.

 

Andere documentaires die van de HEILIGE MYSTERIES-programmering uitmaken zijn Holy Grail in America (04-05-2020) en The God Code (11-05-2020).