In februari brengt HISTORY elke woensdag premières met exclusieve documentaires waarin de meest baanbrekende en fascinerende onderwerpen uit de moderne geschiedenis worden onderzocht.

 

Secrets in the Sky: The Untold Story of Skunkworks (op 19 februari) voert ons terug naar 1943 en naar een circustent in Californië, waar revolutionaire denkers bijeenkwamen om de eerste straaljager van Amerika te bouwen. In de decennia die volgden, zou deze geheime club enkele van de meest iconische vliegmachines uit de geschiedenis creëren: het U-2 spionagevliegtuig, de SR-71 Blackbird en de F-117 stealth bommenwerper. Allemaal hun tijd zo ver vooruit, dat ze vaak voor iets buitenaards werden aangezien. Verteld door Hollywood-filmster Dennis Quaid, licht deze nieuwe film een tip van de sluier op van de geheimhouding van het raadselachtige Skunk Works-programma van Lockheed Martin.

 

Andere documentaires die te zien zijn, zijn Rise of the Superbombs (op 26 februari), waarmee kijkers de wereld van de futuristische conventionele wapens betreden, waarmee ‘s werelds krachtigste militairen nieuwe manieren bedenken om gerichte precisie te combineren met ongekende stootkracht.

 

Cola Wars (op 4 maart), die de lange en woeste rivaliteit tussen Coke en Pepsi volgt, gericht op het debacle ‘New Coke’ van 1985. Game Changers: Inside the Video Game Wars  (op 11 maart), het ongekende verhaal van de persoonlijke veldslagen die aanleiding gaven tot de videogamebranche van 100 miljard dollar.