Holocaust Commemoration

Op 12 maart zal HISTORY de verwoestende gebeurtenissen rond WOII en de Holocaust erkennen en herdenken met een avondprogrammering die op de Tweede Wereldoorlog terugkijkt. 

 

Cheating Hitler: Surviving the Holocaust volgt drie overlevenden van de Holocaust, die onbeantwoorde vragen uit hun verleden hebben, terwijl ze naar hun woonplaatsen, de moordplekken en schuilplaatsen terugreizen om aanwijzingen te zoeken. Maxwell vraagt zich af wat er met de baby is gebeurd die hij in 1943 uit een bos heeft gered. Helen wil meer weten over het lot van haar broer. Rose krijgt toegang tot nieuwe voorwerpen die licht op het lot van haar ouders werpen. De overlevenden in deze film werden tijdens de Holocaust volwassen en dragen de last dat zij weten dat zij de laatst levende relatie ermee zijn. Deze film is een krachtige waarschuwing van de geschiedenis, inspireert verhalen over overleven en biedt een laatste kans om nog slepende mysteries op te lossen. 

 

Andere films als onderdeel van de herdenking zijn Auschwitz: Journey into Hell (12 maart om 23.15 uur) en Heroes of War (12 maart vanaf 00.10 uur).