Iedereen bracht iets unieks. Hoe ontstond ‘The Melting Pot’ van Amerika? In deze prachtige 2-delige documentaire zien we hoe volkeren over de hele wereld vertrokken naar het beloofde land.

Elk tijdperk begint met de menselijke wil om te migreren. In 1880 verhuisden de helft van de Joden in Rusland naar New York City. De Grote aardappelhongersnood zorgde voor massamigratie vanuit Ierland, waardoor de spoorwegtyconen in Amerika opeens twee miljoen nieuwe werknemers hadden. 

In How The World Made America onthullen we de grote krachten die de mensheid in beweging zetten. Het is een premium documentaire over de grootste migraties van alle tijden en de repercussies die zij hebben gehad – cultureel, sociologisch en politiek – in de huidige Verenigde Staten. 

Met high-end graphics en gebaseerd op echt onderzoek dat de patronen van migratie van meer dan 70.000 jaar samenvoegt is het een prachtige documentaire met verrassende feiten over hoe alle verschillende bevolkingsgroepen in Amerika terecht kwamen.