Hunting Isis

Hunting ISIS is een karaktergedreven documentaireserie over onafhankelijke strijders uit het Westen die meevechten in de strijd tegen IS in Syrië en Irak.

In de loop van zes afleveringen zullen we deze mannen analyseren en nagaan waarom deze mannen de oorlog opzoeken. Sommigen zijn militaire veteranen die verlangen naar de kameraadschap en de adrenalinestoot van het gevecht. Sommigen zijn burgers, op zoek naar zichzelf en naar een manier om van de wereld een betere plek te maken. Sommigen vluchten van huis uit ontevredenheid en vinden verlossing en een doel bij de Koerden. Ondanks vele redenen om te gaan vechten, hebben al deze mannen gemeen dat zij onschuldigen willen verdedigen en een einde willen maken aan de wreedheden van de Islamitische Staat. 

De serie zal ook de sluier oplichten over de realiteit van het conflict zelf en kijkers informeren over de gecompliceerde situatie in het Midden-Oosten. We verdiepen ons in berichtgeving in de media, krijgen deskundige inzichten en exclusieve ISbeelden om enkele van de belangrijkste onderwerpen en obstakels van deze oorlog te belichten.