Wie was hij, en waarom deed hij het? Acteerde Lee Harvey Oswald echt alleen toen hij JFK doodschoot? Voormalig CIA agent Bob Baer gaat op onderzoek uit op basis van recent vrijgekomen documentatie.

In 2017 gaf de CIA meer dan een half miljoen documenten vrij gerelateerd aan de moord op JFK. Wat weinig mensen echter weten is dat veel van deze documenten al vrijgegeven zijn. Als je deze documenten bij elkaar legt, laten ze een complex verhaal zien over wie Lee Harvey Oswald was, wat hem bewoog en wat zijn verrassende plannen waren voor na de moord. 

De vrijgegeven documentatie zoomt vooral in op de complexe relatie tussen de USA en Rusland en de geheimen van Cuba. Twee onderwerpen die nu weer aan de orde van de dag zijn. Het team onderzoekt leads die de Warren Commissie niet kon onderzoeken, omdat het risico op mogelijke ontdekkingen met consequenties voor de hele wereld te groot was.

In deze 6-delige serie JFK Declassifed: Hunting Oswald reist voormalig CIA agent Bob Baer met een team van elite onderzoekers de wereld rond om alle puzzelstukken bij elkaar te leggen. Het is geen complot – theorie, maar een schokkend crimineel onderzoek.