Lost Relics of the Knights Templar

Nazi-buit. Romeinse munten. Viking-artefacten. Keltisch goud. En miljoenen ponden aan klassieke auto’s en motoren. Dit is slechts een greep uit de waardevolle schatten die regelmatig door de handen van ‘s werelds meest productieve (maar volledig onbekende) schatzoekers gaan; Hamilton White en Carl Cookson.

 

Nu zijn ze hun zeldzaamste en meest waardevolle schat tot nu toe tegengekomen - een Tempeliersschat. Nog niet eerder werden er belangrijke Tempeliersartefacten ontdekt, waardoor de twee geschiedenis zouden kunnen schrijven. Hamilton, de Indiana Jones van het VK, werkt al meer dan 30 jaar volledig anoniem. Nu treedt hij samen met zijn zakenpartner Carl, vastgoedmagnaat en multimiljonair, naar buiten om de geheimen van hun succesvolle schattenjacht te onthullen. Met belangrijke Tempeliersrelikwieën in hun bezit - een zwarte obsidiaankelk, een Tempelierszwaard, een albasten drankoffer en een ijzeren reliekschrijndoos - reist het duo door heel Europa en het Midden-Oosten om de oorsprong van hun relieken te achterhalen. 

 

Met de hulp van Dan Jones (auteur van ‘De Tempeliers’) en lokale historici, komen Carl en Hamilton meer te weten over Tempeliersceremonies en de geschiedenis, evenals welke belangrijke rol elk item in hun buitengewone schatkamer speelde. De jongens moeten ook de herkomst van elk relikwie achterhalen voordat ze hun schat aan de wereld kunnen onthullen.

Bonus