Mountain Men

De winter in de Noord-Amerikaanse wildernis is niet te overwinnen. In het beste geval is hij te doorstaan. Alleen zij die tot het alleruiterste gaan, kunnen hem overleven. Ijskoude winters lang hebben de Mountain Men op vindingrijkheid, vasthoudendheid en vastberadenheid vertrouwd om het ergste dat de elementen kunnen veroorzaken te doorstaan. Maar dit seizoen wordt hun ijskoude moed als nooit tevoren beproefd.

 

Terwijl de vroege winter op het continent arriveert, zakken de temperaturen in de regio’s tot recordlaagten, van Alaska tot Noord-Carolina. Voor de meesten betekenen deze noordpoolse uitbraken langzamer ochtendverkeer en dagen met sneeuw. Maar voor de mannen die hun levensonderhoud uit de bergen halen, betekent het kapotte motoren, bevroren vingers en een dagelijkse strijd die tot de dooi voortduurt. Vrijheid heeft altijd een prijs en als een man voor dit leven kiest, is er geen weg meer terug.

 

Deze winter moeten de nieuwkomers en de oude rotten samen hun woeste bestaan bevechten tegen de slechtste kansen waarmee de natuur hen confronteert. Mogen de beste mannen overleven.