Freddie Mercury

In mei zet HISTORY enkele muziekiconen in het zonnetje. 

 

Ga met Mike en Frank mee op hun muzikale American Pickers-reis (14, 15 en 16 mei om 17.00 uur) op zoek naar Aerosmith’s originele tourbus, het behoud van het iconische voertuig en vervolgens de grote onthulling aan hun rock-’n-rolidolen. Following American Pickers is een selectie van muzikale biografieën. 

 

Op donderdag 14 mei, om 17.55 uur, kijken we naar het leven van acteur en zanger Meat Loaf. Geboren in 1947, bij Dallas in Texas, als Marvin Lee Aday, werd hij door zijn vader ‘Meat’ genoemd toen hij nog maar drie jaar oud was. Meat Loaf sprong van acteren naar rock en weer terug en blijft zijn publiek verbazen met zijn unieke rocktheater. 

 

Op vrijdag 15 mei staat bij HISTORY een van de best verkochte vrouwelijke artiesten in de geschiedenis centraal. Met meer dan 70 miljoen verkochte cd’s wereldwijd, explodeerde in 1998 de carrière van Britney Spears met haar debuutsingle. 

 

Op zaterdag 16 mei (om 17.55 uur) volgen we het leven van de legendarische zanger van Queen, Freddie Mercury. Hij verdiende een plaats in de moderne rockgeschiedenis als schrijver en zanger van enkele van de meest legendarische nummers ooit. Geboren in Zanzibar uit Indiase ouders en later opgegroeid in India, verkochten Mercury en zijn bandgenoten albums in aantallen die de Beatles evenaren. Zijn opmerkelijke stembereik van vier octaven was een belangrijk kenmerk in het succes van de band.

Lenny Kuhr die het succes van de “De Troubadour” tijdens het EurovisieSongfestival in 1969 beschrijft.