Mystery Month on HISTORY

In het Mystery Season heeft HISTORY elke maandag nieuwe, exclusieve premières van documentaires, te beginnen met The God Code (21/01).

Achter gesloten deuren in Sint-Petersburg in Rusland bevindt zich de codex Leningradensis, ‘s werelds oudste complete tekst van de Hebreeuwse Bijbel. Vanwege zijn oude oorsprong is het een zuiverder versie van de Bijbel, die woorden en tekens bevat die in latere vertalingen verloren zijn gegaan. Timothy Smith, een antiquiteitenhandelaar, denkt dat hij een ingewikkelde verborgen code in de tekst heeft gevonden.

Deze twee uur durende special neemt kijkers mee op een reis over de hele wereld om erachter te komen, of de verborgen code echt is. De code zou verwijzen naar een verscheidenheid aan historische gebeurtenissen, van de opkomst van Hitler tot de dreiging van Noord-Korea, en de code zou zelfs wijzen op de locatie van één van de grootste schatten van allemaal: de verloren Ark van het Verbond.

Andere specials, als onderdeel van Mystery Season, zijn onder andere: The Last Pope (28/01), Vanished 22 (04/02) en Alcatraz Escape: The Lost Evidence (11/02) (4x120 minuten).