Pawn Stars

Pawn Stars is terug!

Lang voordat er banken, geldautomaten en andere gelddiensten waren, bestonden er al pandjeshuizen. Spullen verpanden was in de Verenigde Staten tot de jaren vijftig de belangrijkste vorm van consumentenkrediet en pandjeshuizen helpen gewone mensen nog steeds om rond te komen. Pawn Stars neemt kijkers mee in de kleurrijke wereld van het verpanden.

In de Gold & Silver Pawn Shop, aan de rand van Las Vegas, leiden drie generaties Harrisons samen het familiebedrijf. Grootvader Richard, zijn zoon Rick en kleinzoon Corey botsen al doende regelmatig en kennen ook veel kameraadschap. De drie mannen gebruiken hun scherpe ogen en vaardigheden om de waarde van voorwerpen van het alledaagse tot het echte historische te beoordelen, waaronder een 16e-eeuws samoeraizwaard, een Super Bowl-ring en een schilderij van Picasso.

Het is aan hen om te bepalen wat echt is en wat nep, waarbij zij de vaak verrassende antwoorden op de vragen van iedereen onthullen: “Wat is het verhaal erachter?” En: “Wat is het waard?”