Pawn Stars

Pawn Stars is terug!

 

Lang voordat er banken, geldautomaten en andere gelddiensten waren, bestonden er al pandjeshuizen. Spullen verpanden was in de Verenigde Staten tot de jaren vijftig de belangrijkste vorm van consumentenkrediet en pandjeshuizen helpen gewone mensen nog steeds om rond te komen. Pawn Stars neemt kijkers mee in de kleurrijke wereld van het verpanden.

 

In de Gold & Silver Pawn Shop, aan de rand van Las Vegas, leidt het gezin Harrison het familiebedrijf: vader Rick, zoon Corey en Coreys toegewijde jeugdvriend Chumlee. Al doende zijn er conflicten en is er kameraadschap. De drie mannen gebruiken hun scherp inzicht en vaardigheden om de waarde van voorwerpen van het alledaagse tot het echt historische te beoordelen, waaronder een 16e-eeuws Samoerai-zwaard, een Super Bowl-ring, een schilderij van Picasso en een 17eeeuws uitstel van executie.

 

Het is aan hen te bepalen wat echt is en wat nep, waarbij zij vaak verrassende antwoorden op de vragen van iedereen onthullen: “Wat is het verhaal erachter?” En: “Wat is het waard?”