The Chop

Gepresenteerd door komiek Lee Mack, tv-presentator Rick Edwards  en meester-timmerman William Hardie, is The Chop: Britain’s Top Woodworker een serie waarin tien van de beste timmerlieden van Groot-Brittannië zich een weg naar de finale hakken, snijden en kloven om te bepalen wie er tot Britain’s Top Woodworker zal worden gekroond.

 

William Hardie houdt toezicht op de bouw van een grootse en spectaculaire hut in het bos, waarbij elke kamer een ander historisch thema heeft, zoals van een victoriaanse pub, een gotische slaapkamer, een Georgische jachthut en een door Mad Men geïnspireerde lounge uit de jaren 60. De deelnemers hebben de taak om prachtige items en artefacten te maken om de kamers mee in te richten, terwijl een deskundige gastjury, met specialistische kennis van de verschillende historische tijdperken, Lee Mack, Rick Edwards en William helpen te beslissen wie naar de volgende ronde gaat en wie afvalt.

 

De timmerlieden vormen een gevarieerde club en de objecten die ze maken variëren van subliem tot belachelijk. Je moet het echt zien om het te kunnen geloven. Aan het einde van de serie is Wills complete hut een eerbetoon aan alles wat in houtwerk mogelijk is. Een van de deelnemers wordt tot Britain’s Top Woodworker gekroond en verdient de eer van een exclusieve tentoonstelling in de prestigieuze William Morris Gallery in Londen.