< Artikelen

Samenvatting The Curse of Oak Island

Seizoen 6 staat zo goed als voor de deur en belooft nieuwe, fascinerende ontdekkingen. Wij vonden dit een goed moment om terug te kijken naar de voorgaande jaren en een samenvatting te maken van alles wat tot nu toe is gebeurd in de show.

Seizoen 1 (2014)

In het eerste seizoen ontdekken Rick en Marty door de mens gemaakte constructies onder Oak Island. Ze vinden uitheemse kokosvezels, een vondst die de theorie dat de geldput voorzien is van een valstrik, mogelijk maakt. Ook vinden ze een 17e -eeuwse Spaanse 8 Maravedis koperen munt. Een ontdekking en tegelijkertijd een aanwijzing naar het soort schat die onder Oak Island begraven ligt.

Seizoen 2 (2014-2015)

In het 2e seizoen vinden de gebroeders Lagina nog een munt op Oak Island, eentje die mogelijk een opdruk heeft van het kruis van Tempeliers. Hoewel ze er niet in slagen om de exacte locatie van de geldput te vinden, ontdekken ze op de bodem van boorgat 10-X wel iets wat lijkt op een schatkamer.

Seizoen 3 (2015-2016)

In het 3e seizoen bereiken Rick en Marty de bodem van boorgat 10-X en stuiten op de verloren kamer. De wateren rondom Oak Island blijken veel schatten te herbergen. Zo ontdekken ze driehoekige rotsen die naar de geldput wijzen en komen ze eenmaal onderwater een voorwerp tegen dat wel eens een authentiek Romeins zwaard zou kunnen zijn.

Seizoen 4 (2016-207)

In het vierde seizoen begeven de gebroeders Lagina zich eindelijk in de beroemde geldput. Eenmaal onder de grond komen ze voorwerpen tegen die door mensen zijn gemaakt, waaronder een 17e-eeuwse metalen beugel die waarschijnlijk toebehoorde aan een schatkist. Daarnaast vinden ze tijdens het seizoen meer dan genoeg materiaal om de relatie tussen de Orde van de Tempeliers en Oak Island vast te stellen. In een moeras stuiten ze op de wrakstukken van een 16e-eeuws Spaans galjoen.

Seizoen 5 (2017-2018)

In het 5e seizoen ontdekken Rick en Marty een middeleeuws Tempelier kruis dat de wereldgeschiedenis wel eens zou kunnen veranderen. Wanneer er in de beroemde geldput een stuk perkament en eeuwenoude menselijke botten worden opgegraven, vinden ze tegelijkertijd een 500-jaar oude rhodoliet granaat.