< Artikelen

Weet jij wat de grootste vondsten zijn op Curse?

Helemaal tot aan het eind van seizoen 5 hebben de broers een aantal belangrijke voorwerpen gevonden die van historisch belang zijn.

 

In het eerste seizoen zagen we, nadat ze een moeras hadden drooggelegd, hoe ze een Spaane 8 Maravedis munt vonden, die dateerde uit het jaar 1652. In hetzelfde seizoen ontdekten ze uitheemse kokosvezels tijdens een duiktocht bij Smith’s Cove. Een ontdekking die aan zou kunnen tonen dat de originele makers van de geldput uit een tropisch land kwamen.

 

In seizoen 5 werden we voorgesteld aan een voorwerp dat de grootste vondst van de hele show genoemd mag worden: een middeleeuws loden kruis. Als dit kruis zou helpen aantonen dat de Orde van de Tempeliers in Novia Scotia waren geweest, dan zou de geschiedenis herschreven moeten worden.

 

Door middel van een metaaldetector werd een oud stuk juweel gevonden dat een 500-jaar oude rhodoliet granaatsteen bevatte, terwijl er op datzelfde moment menselijke botten werden gevonden in de geldput.

 

Later liet DNA-onderzoek blijken dat een van de beenderen afkomstig was van iemand uit het Midden-Oosten, wat opnieuw een teken is voor de relatie tussen de Orden van de Tempeliers en Oak Island. Er werd ook een stuk leer gevonden, wat wellicht afkomstig is van een boek en daarmee de theorie versterkt dat de schat onder Oak Island een soort manuscript zou kunnen zijn.