The Curse of Skinwalker Ranch

Voor het eerst krijgt HISTORY volledige en ongekende toegang tot een van de meest beruchte en geheimzinnige plekken met paranormale en UFO-gerelateerde activiteiten op aarde: de Skinwalker Ranch.

 

Ondersteund door nooit eerder vertoonde beelden van de ranch, presenteert de serie een team van wetenschappers en experts, dat een gedurfde en grondige zoektocht op dit landgoed van 512 hectare uitvoert, gelegen in het Uinta Bekken bij Utah. Dit alles in een poging om het ‘wie?’ ‘wat?’ en ‘waarom?’ van meer dan 200 jaar UFOwaarnemingen, bizarre verminkingen van dieren en paranormale mysteries te achterhalen. Gebruikmakend van geavanceerde technologie, van lasers tot in de grond doordringende radars en drone-thermografie, past het team harde wetenschap toe en doet schokkende ontdekkingen.

 

Sinds de jaren 50 worden de Skinwalker Ranch en het gebied eromheen ‘UFO Alley’ genoemd, waar tal van abnormale gebeurtenissen wereldwijde media-aandacht hebben gekregen. Het gebied is de locatie geweest van tientallen jaren van onderzoek, sommige in het geheim door de overheid gefinancierd. In 1996 werd het pand gekocht door de miljardair, zakenman en UFO-liefhebber Robert Bigelow die het gebruikte om zijn eigen experimenten uit te voeren op de buitenaardse connecties van de ranch. Zijn bevindingen werden nooit openbaar gemaakt.

 

Drie jaar geleden werd het pand verkocht aan een nieuwe eigenaar die dit team nu in een nieuw onderzoek leidt en voor het eerst televisiecamera’s hun schokkende ontdekkingen laat vastleggen.

Aflevering