The Lost Gold of WWII

Het is het laatste grote mysterie van WO II. De legende zegt dat de Japanners in de laatste maanden van de oorlog iets van immense waarde diep in de Filippijnse jungle hebben begraven. Lost Gold of World War II onthult de zoektocht om een van de laatste grote mysteries van de Tweede Wereldoorlog op te lossen.

Toen de geallieerde troepen in 1945 oprukten, zouden Japanse troepen, onder bevel van de beruchte Japanse generaal Yamashita, een fortuin aan schatten op de Filippijnen hebben begraven. Men gelooft dat de schat misschien wel miljarden dollars aan goud, juwelen en onbetaalbare kunstvoorwerpen waard is. Alles werd uit vele landen gestolen.

Nu volgt een team Amerikanen het spoor van een ooggetuige die zegt dat hij Yamashita’s troepen talloze kisten in tunnels zag begraven, verzegeld met explosieven en bezaaid met boobytraps. Een team van onderzoekers en ingenieurs werkt samen om een bizarre code te ontcijferen, waarvan men denkt dat deze door een geheim genootschap is achtergelaten, als middel om de vallen te vermijden en de schat te vinden.