Washington

Dit epische docudrama vertelt hoe een vaderloze en ambitieuze jonge soldaat de leider wordt van mannen die alles willen opofferen voor de gemeenschappelijke zaak. Hoe een loyale Britse onderdaan opkomt om een imperium te bevechten in een vrijheid-of-dood-strijd om een nieuwe natie te creëren. En op het hoogtepunt van zijn macht, treedt de zegevierende generaal vrijwillig terug en wordt wat koning George III ‘de grootste man ter wereld’ zou noemen. 

 

Omdat hij gelooft dat zijn publieke taak is voltooid, gaat hij met pensioen, klaar om boer te worden. Nu het jonge land op instorten staat, wordt opnieuw een beroep op zijn leiderschap gedaan, om de krachtigste en meest succesvolle democratie in de geschiedenis te creëren. 

 

Je denkt misschien dat je George Washington kent, maar deze vooraanstaande grondlegger had meer in zijn mars dan is verteld. Washington onthult de man die de kern vormt van het verhaal van het ontstaan van een land. Verteld door acteur Jeff Daniels (Emmy Award) en geproduceerd door de wereldberoemde presidentiële historicus en bestsellerauteur Doris Kearns Goodwin (Pulitzer Prize®).