< Artikelen

Onze gastheer Al Murray

Al Murray met z’n alter ego, The Pub Landlord, is een van de meest herkenbare en succesvolle comedians van Groot-Brittannië. Al ruim 20 jaar vult Al stadions in alle uithoeken van de wereld en wint hij vele prijzen en onderscheidingen. Ook presenteerde hij allerlei tv-series.

Z’n passie voor film en geschiedenis mondde uit in veel documentaires over z’n favoriete onderwerp voor BBC4, plus een historische serie over kunst en cultuur in Duitsland (zonder de oorlog te noemen). Zo presenteerde hij ook Al Murray’s Road to Berlin, een ontroerende tiendelige documentairereeks voor Discovery Channel. Al laat alle doorslaggevende fases de revue passeren, van de landing op de stranden in Normandië op D-day tot de ontdekking van de concentratiekampen van de nazi’s. Ook interviewt hij overlevenden van de oorlog.

Ook als schrijver boekte Al doorslaande successen met z’n Book of British Common Sense en Think Yourself British. Het in 2013 uitgebrachte Watching War Films With My Dad gaf Al de kans om z’n passie voor verhalen vertellen en voor militaire geschiedenis met elkaar te combineren. Het geeft een unieke kijk op z’n jeugd waar de kiem lag voor z’n fascinatie voor geschiedenis en oorlog.

Al treedt nog steeds op voor volle zalen tijdens nationale en internationale tournees. Hij hoort tot de populairste comedy-acts in Groot-Brittannië. Ook in het buitenland, en dan vooral in Australië, Canada en Nieuw-Zeeland, zijn z’n optredens steevast uitverkocht.

Bezoek Als website: thepublandlord.com 

Volg Al op Twitter: @almurray