WWII 75 BEVRIJDING

Vanaf Bevrijdingsdag brengt HISTORY een reeks speciale programma’s van twee uur ter herdenking van het 75-jarig jubileum van het einde van de Tweede Wereldoorlog. 

 

Engineering Evil: Inside The Holocaust (05 mei om 21.25, afbeelding rechts) geeft een portret van de ontwikkeling van de Holocaust, van de vroege dagen van vervolging in nazi-Duitsland tot de laatste dagen van moedwillige vernietiging. Reizend door de archieven van Oost-Europa, van het Holocaust Memorial Museum in de Verenigde Staten en de restauratielabs van Yad Vashem in Israël, vertelt deze documentaire door middel van artefacten en foto’s het verhaal van vervolging, diefstal en moord. 

 

WWII From Space (12 mei om 21.25 uur) is een met een Emmy Award bekroonde documentaire die het verhaal van Amerika’s betrokkenheid bij de Tweede Wereldoorlog vertelt, vanuit het spectaculaire nieuwe gezichtspunt van de ruimte. 

 

WWII in HD: The Air War (19 mei om 21.25 uur) richt zich op de strategische campagne van de Eighth Air Force tegen de Duitse Luftwaffe, in de maanden voorafgaand aan D-Day. 

 

D-Day: Untold Stories (26 mei om 21.25 uur) presenteert de belangrijkste gebeurtenissen van de geallieerde invasie van het door de nazi’s bezette Europa en de daaropvolgende veldslagen die de macht over de Normandische kust veroverden. Enkele van de laatst overgebleven veteranen herinneren zich de terreur, de vaderlandsliefde en het drama van de frontlinies in de oorlog. Een eer aan de diverse achtergronden van iedereen die diende, inclusief de ervaringen van Afro-Amerikaanse militairen die vochten en stierven.

Untold Stories, Told